ua en ru

БЮТ: Відставка Ю.Луценка - спланована акція Партії регіонів, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в суспільстві.

Фракція Блоку Юлії Тимошенко у Верховній Раді України заявляє, що відставка Юрія Луценка з посади міністра внутрішніх справ - це "спланована акція Партії регіонів, яка має на меті дестабілізувати ситуацію в суспільстві, створити умови для масових порушень під час другого туру виборів Президента України та організації масових безпорядків у м. Києві після програшу Віктора Януковича на виборах Президента". Про це говориться в поширеній сьогодні заяві фракції.

В документі наголошується, що під час першого туру президентських виборів міліція діяла професійно та у повній відповідності до норм закону.

"Напередодні другого туру виборів В.Янукович та його представники усвідомлюють, що на чесних виборах - їм не отримати перемогу. Тому всю надію вони покладають на адміністративний ресурс, масові, фальсифікації та порушення виборчого законодавства... Доведені до відчаю "регіонали" роблять спроби силових захоплень державних підприємств, судів, окуповують площі Києва. Кількість найманих симпатиків, які сьогодні звозить до Києва Партія регіонів, є прямопропорційною до падіння їхньої віри у перемогу свого лідера. Тому цілком зрозуміло, що оточення В.Януковича зробило все, щоб усунути міністра, який стоїть на захисті законності, дотримання правопорядку", - наголошується в заяві.