ua en ru

БЮТ має намір оскаржувати у ВАСУ рішення ЦВК про оголошення результатів виборів.

БЮТ має намір оскаржувати у ВАСУ рішення ЦВК про оголошення результатів виборів. Про це у ЦВК повідомив представник прем'єр-міністра України Юлії Тимошенко у ЦВК України Володимир Пилипенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Він повідомив, що зокрема, у Київському адмінсуді зараз знаходиться 43 судових справи, розгляд частини з яких призначено на понеділок, 15 лютого. "Звертаю увагу, що, наприклад у 2004 р., рішення Верховного суду, який скасував постанову ЦВК про оголошення результатів виборів було те, що на момент прийняття ЦВК такого рішення, в судах залишалися нерозглянуті судові справи. Сьогодні ситуація повторюється: протоколи ЦВК складаються під час розгляду судами скарг на протоколи ОВК", - сказав він.
В.Пилипенко додав, що відповідна позовна заява у ВАСУ буде подана в понеділок, або у вівторок (15-16 лютого).
Нагадаємо, раніше сьогодні голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що Державна судова адміністрація надала ЦВК довідку, з якої виходить, що станом на 11:00 14 лютого в адмінсудах різних рівнів не перебуває на розгляді жодної справи стосовно виборів Президента України.
Нагадаємо також, що ЦВК оголосила, що перемогу на виборах Президента Україна отримав лідер Партії регіонів Віктор Янукович.