ua en ru

БЮТ буде ініціювати звільнення суддів КСУ, якщо він визнає легітимною діючу коаліцію.

БЮТ буде ініціювати звільнення суддів Конституційного суду України (КСУ), якщо суд визнає легітимною діючу коаліцію. Про це на прес-конференції заявила лідер демократичної опозиції Юлія Тимошенко, передає кореспондент РБК-Україна.

Ю.Тимошенко нагадала, що на сьогоднішній день в КСУ є 3 подання - від Партії регіонів, БЮТ і НУ-НС, які стосуються легітимності діючої коаліції. "БЮТ уважно розгляне, хто з суддів КСУ, як голосував за рішення, яке однозначно є незаконним і після того ми вже будемо ініціювати у ВР усі події, пов'язані з порушенням присяги суддями, і ми будемо ініціювати у ВР звільнення таких суддів, які порушили свою присягу", - заявила вона.

Ю.Тимошенко наголосила, що завтра КСУ розпочне розгляд подання з приводу легітимності діючої коаліції від Партії регіонів.

Лідер БЮТ також заявила про те, що команда В.Януковича чинить тиск на КСУ з метою прийняття нелегітимного рішення щодо визнання законності діючої коаліції.

"В останні дні події в КСУ почали розгортатися дуже стрімко...За нашою інформацією суддів почали викликати по одному до В.Януковича. Їм пропонують прийняти антиконституційне рішення щодо легітимності коаліції чи написати заяви про звільнення за власним бажанням...Я маю інформацію з КСУ, що таким суддям пропонують 1 млн дол...а іншим, хто відмовляється вести такі переговори, погрожують Генпрокуратурою. Сьогодні В.Януковичу системно задають питання, чи легітимна коаліція і уряд, саме тому, перед поїздкою у США, люди В.Януковича поставили жорстку умову, щоб до 11 квітня суд прийняв рішення щодо легітимності коаліції", - сказала Ю.Тимошенко.

Вона закликала суддів КСУ не приймати нелегітимне рішення, а також закликала суддів об'єднати в єдине провадження три подання ПР, БЮТ та НУ-НС щодо розгляду цього питання.