ua en ru

БЮТ буде ініціювати розгляд питання про подолання вето Президента на закон про виділення 1 млрд грн на боротьбу з епідемією грипу.

Фракція БЮТ в ході пленарного засідання буде ініціювати розгляд питання про подолання вето Президента України Віктора Ющенка на закон України про виділення 1 млрд грн на подолання епідемії грипу. Про це РБК-Україна заявив народний депутат від фракції БЮТ, перший заступник голови бюджетного комітету у ВР Євген Кирильчук. За його словами, відповідне рішення було прийняте в ході засідання фракції. "Ми обов'язково це питання будемо ініціювати, але коли Лавринович (перший віце-спікер парламенту) погодиться внести в порядок денний - це вже питання, хоча вони (Партія регіонів) не заперечують", - зазначив Є.Кирильчук.

Нагадаємо, 3 листопада 2009 р. ВР прийняла в цілому закон № 5301 "Про внесення змін до закону України" Про державний бюджет України на 2009 р." (щодо забезпечення всіх лікарень країни необхідними ліками і обладнанням для діагностики хвороби та протидії поширенню епідемії грипу)". Законом передбачено виділити 1 млрд грн за рахунок перевищення валових доходів над витратами. Виплатити необхідну суму зобов'язали НБУ. Гроші передбачено спрямувати на забезпечення всіх лікарень країни необхідними ліками і обладнанням для діагностики хвороби та протидії поширенню епідемії грипу, а також для отримання громадянами професійної медичної допомоги та безкоштовних ліків. 16 листопада Президент України Віктор Ющенко повернув зі своїми пропозиціями закон "Про внесення змін до закону України "Про державний бюджет України на 2009 р." для повторного розгляду Верховною Радою України.