ua en ru

БЮТ 15-16 лютого подасть у ВАСУ позов щодо оскарження результатів виборів.

БЮТ 15-16 лютого подасть у Вищий адмінсуд України (ВАСУ) позов щодо оскарження результатів виборів. Про це на брифінгу заявив голова фракції БЮТ Іван Кириленко, передає кореспондент РБК-Україна.

"БЮТ сьогодні, максимум завтра, подасть відповідну скаргу у ВАСУ. Ми повністю готові до цього... і я просив би усіх дочекатися рішення суду", - сказав він. При цьому І.Кириленко додав, що питання участі БЮТ під час інавгурації нового Президента буде обговорюватися на засіданні фракції.

Нагадаємо, 14 лютого нардеп від БЮТ Володимир Пилипенко заявив, що у Київському адмінсуді зараз знаходиться 43 судові справи, розгляд частини з яких призначено на понеділок, 15 лютого. "Звертаю увагу, що, наприклад у 2004 р., (причиною) рішення Верховного суду, який скасував постанову ЦВК про оголошення результатів виборів було те, що на момент прийняття ЦВК такого рішення, в судах залишалися нерозглянуті судові справи. Сьогодні ситуація повторюється: протоколи ЦВК складаються під час розгляду судами скарг на протоколи ОВК", - сказав він.
Нагадаємо, раніше голова ЦВК Володимир Шаповал заявив, що Державна судова адміністрація надала ЦВК довідку, з якої виходить, що станом на 11:00 14 лютого в адмінсудах різних рівнів не перебуває на розгляді жодної справи стосовно виборів Президента України.

Нагадаємо також, що ЦВК оголосила, що перемогу на виборах Президента Україна отримав лідер Партії регіонів Віктор Янукович.