ua en ru

Бюджет-2019 розглянуть наступного пленарного тижня, - Парубій

Бюджет-2019 розглянуть наступного пленарного тижня, - Парубій Фото: Андрій Парубій (РБК-Україна)

Бюджет-2019 в першому читанні мають прийняти до 20 жовтня

Законопроект про держбюджет-2019 розглянуть наступного пленарного тижня, який розпочнеться 15 жовтня. Про це під час візиту до Грузії заявив спікер Верховної ради Андрій Парубій, передає РБК-Україна з посиланням на сайт парламенту.

За словами Парубія, ключовими питаннями на наступному пленарному тижні будуть ухвалення в першому читанні проекту держбюджету-2019 і позбавлення недоторканності нардепів Олександра Вілкула та Дмитра Колеснікова.

"Питанням номер один наступного тижня буде бюджет. Згідно з регламентом, ми повинні прийняти в першому читанні бюджет на 2019 до 20 жовтня", - зазначив Парубій.

Нагадаємо, раніше Парубій спрогнозував гостру дискусію щодо "мовного закону". У той же час він сподівається, що правки перед другим читанням будуть мати лише технічний характер.

Кабмін схвалив проект держбюджету на 2019 рік 14 жовтня. У законопроекті передбачено витрати на оборону в розмірі 209,5 млрд гривень. На освіту в головному кошторисі країни передбачено 242,1 млрд гривень, на систему охорони здоров'я Кабмін заклав 92,3 млрд гривень. Також в бюджеті передбачається введення програми дотацій сільськогосподарським підприємствам.