ua en ru

Швидкого завершення конфлікту на Донбасі чекати не варто, - Хаас

Швидкого завершення конфлікту на Донбасі чекати не варто, - Хаас Фото: Річард Хаас (yes-ukraine.org)

Миротворчий контингент на Сході теж не приведе до розв’язання проблеми

Швидке завершення збройного конфлікту на сході України та повернення Криму до її складу в найближчій перспективі малоймовірне. Про це заявив президент Ради з міжнародних відносин Річард Хаас на 14-тій щорічній зустрічі Ялтинської європейської стратегії, повідомляє прес-служба YES.

«Я не прогнозую жодних змін щодо Криму. Можливо, буде якийсь миротворчий контингент на Сході, але ми розуміємо, що це не приведе до розв’язання проблеми. Я також сподіваюсь на санкції, які буде впроваджувати конгрес США і, можливо, буде ухвалено рішення про надання США летальної зброї», - сказав він.

Своєю чергою автор програми HARDtalk на телеканалі BBC Стівен Сакур також погодився з думкою, що конфлікт на сході України буде тривати й далі через непоступливу позицію Росії.

«Я не хочу вживати слово «заморожений», тому що це означає «назавжди», але я не бачу жодних змін щодо Криму. Коли Путін говорив, про те, що в Північній Кореї скоріше їстимуть траву, чим поступляться, він і себе мав на увазі», - зазначив він.

Нагадаємо, раніше спецпредставник Держдепу США щодо України Курт Волкер заявив, що пропозиції Росії щодо введення миротворчого контингенту ООН на Донбас містять шкідливі для України елементи.