ua en ru

У Брюсселі розпочався суд над ймовірним учасником терактів в Парижі

У Брюсселі розпочався суд над ймовірним учасником терактів в Парижі Фото: теракти в Парижі 2015 року (PRORoberto Maldeno flickr.com)

У терактах в 2015 році загинули 137 осіб

У Брюсселі сьогодні, 5 лютого, розпочався судовий процес у справі француза Салаха Абдеслама - єдиного вцілілого підозрюваного в організації терактів у Парижі в листопаді 2015 року. Про це повідомляє DW.

Повідомляється, що в брюссельському Палаці правосуддя в понеділок розпочався судовий процес у справі француза марокканського походження Салаха Абдеслама.

Так, перед початком засідання суддя Люк Эннар заявив, що на нинішньому етапі процес не пов'язаний з терактами. На даний момент Абдеслама звинувачують у перестрілці з поліцією Брюсселя, яка відбулася за три дні до його затримання в березні 2016 року.

Судовий процес триватиме приблизно до 9 лютого. Поки невідомо, якою мірою він готовий співпрацювати з судом. У жовтні 2016 року адвокати Абдеслама відмовилися захищати його, висловивши припущення, що той відмовиться давати свідчення на суді.

Нагадаємо, у Брюсселі сьогодні, 26 вересня, відбулося перше судове засідання по справі ключового обвинуваченого у терактах в Парижі 2015 року Салаха Абдеслама. Він був учасником терористичної групи, яка здійснила напади 13 листопада 2015 року в Парижі і передмісті Сен-Ден. Тоді загинули 137 осіб включаючи 7 нападників.