ua en ru

"БРСМ-Нафта" вважає теракт основною версією причини пожежі на нафтобазі

"БРСМ-Нафта" вважає теракт основною версією причини пожежі на нафтобазі Фото: пожежа на нафтобазі під києвом

Компанія пропонує 1 млн грн за інформацію про винуватців пожежі

Компанія "БРСМ-Нафта" головною версією підриву нафтобази в с. Крячки Васильківського району Київської області вважає терористичний акт і повідомляє про винагороду в мільйон гривень за достовірну інформацію про замовників і виконавців теракту. Про це на прес-конференції повідомив директор департаменту стратегічного маркетингу мережі "БРСМ-Нафта" Олександр Мельничук.

Він також повідомив, що компанія ініціює проведення міжнародної незалежної експертизи з залученням компетентних експертів для визначення причин пожежі і вибухів на нафтобазі.

"Основною версією трагедії ми вважаємо умисну диверсію. Інцидент є черговим у низці нападів на автозаправні комплекси нашій мережі з квітня 2014 р. Ні по одному з 7 інцидентів з виявленням вибухових речовин на території АЗК мережі "БРСМ-Нафта" правоохоронними органами не було завершено розслідування, винні досі не знайдені і не притягнуті до відповідальності, всупереч численним офіційними зверненнями нашої компанії", - додав Мельничук.

У свою чергу, голова ради директорів голландського інвестиційного фонду FreezOil, проф. Роланд Піпер, який має намір інвестувати кошти у розвиток мережі "БРСМ-Нафта" в Україні, заявив про те, що його фонд і він особисто ініціюють проведення незалежної міжнародної експертизи для встановлення справжніх причин інциденту.

"Ми маємо намір найближчим часом звернутися до кращих міжнародних експертів, які мають досвід оцінки таких надзвичайних ситуацій, у тому числі голландських фахівців, які брали участь в розслідуванні катастрофи літака "Boeing" на сході України", - заявив інвестор.

Він також попросив керівництво правоохоронних органів України проявити максимальну об'єктивність і утриматися від будь-яких оцінок причин інциденту на нафтобазі, адже на об'єкт поки не отримав доступ жоден експерт, а також звернувся до Президента України Петра Порошенка з проханням захистити іноземні інвестиції в Україні, щоб зацікавлені особи не могли використовувати стався терористичний акт для проведення рейдерської атаки.

Мельничук також акцентував, що служба безпеки компанії в даний момент проводить своє комплексне розслідування інциденту з метою виявлення причин та дій, що спричинили за собою підрив резервуара з нафтопродуктами на нафтобазі.

Представник "БРСМ-Нафта" підтвердив, що мережа надає системну ресурсну підтримку рятувальникам ДСНС, які працюють на місці пожежі, а також постраждалим та їх сім'ям.

Він додав, що, за станом на ранок 12 червня 2015 р. компанія забезпечила паливом автомобілі рятувальників, закупила піну для гасіння пожежі в обсязі 65 т, надала медикаментозну підтримку постраждалим від пожежі, які перебувають у лікарнях, оперативно направила на місце трагедії понад 2800 л питної води і молока, понад 1050 кг продуктів.