ua en ru

"БРСМ-Нафта" не виключає теракт як причину пожежі на нафтобазі під Києвом

"БРСМ-Нафта" не виключає теракт як причину пожежі на нафтобазі під Києвом Фото: Пожежа на нафтобазі під Києвом

Як основна версія розглядається умисний підпал

Мережа "БРСМ-Нафта" не виключає версію терористичного акту в якості причини пожежі на нафтобазі в с. Крячки Васильківського району Київської області. Про це йдеться в офіційному коментар мережі АЗК "БРСМ-Нафта", яке поширила прес-служба компанії.

"В якості основної версії інциденту, що ми розглядаємо умисний підпал, і не виключаємо, що загоряння нафтопродуктів на нафтобазі сталося в результаті терористичного акту", - йдеться в офіційній заяві.

У компанії зазначають, що неодноразово публічно заявляли про спроби спланованого зовнішнього тиску й напади невідомих осіб.

"Так, 28 грудня на АЗК у Києві було підірвано саморобний пристрій, закладений між стиками плит бетонного паркану, а 10 січня 2015 р. на станції у Броварах відбувся потужний вибух, який призвів до займання газового модуля. Ще 2 вибухові пристрої, закладені на різних станціях нашої мережі у період з лютого по березень 2015 р. невстановленими особами з метою вибухів, було знешкоджено співробітниками міліції. Замовники і виконавці цих злочинів слідством досі не встановлені", - йдеться в заяві компанії.

"Ці випадки ми розцінюємо як пряме залякування власників, багатотисячний персонал та інвесторів у протизаконній конкурентній боротьбі зацікавлених осіб", - підкреслюють в "БРСМ-Нафта".

У компанії заявили, що "БРСМ-Нафта", що 8 червня о 17:29 співробітниками нафтобази було надіслано повідомлення про пожежу на території нафтобази в оперативно-диспетчерську службу Васильківського району, проте прибулі на місце пожежно-рятувальні служби не були забезпечені необхідними засобами для локалізації спалаху і оперативної ліквідації події.

"Станом на 11:00 пожежно-рятувальним службам не вдалося загасити пожежу. Станом на 11:30 вогнем охоплені всі 17 резервуарів, у двох з яких стався розлив нафтопродуктів", - відзначають в "БРСМ-Нафта".

Нагадаємо, Міністерство внутрішніх справ України відкрило кримінальне провадження за фактом пожежі на нафтобазі "БРСМ-нафта" у Васильківському районі Київської області за ч.2 ст.273 (порушення правил безпеки на вибухонебезпечних підприємствах або вибухонебезпечних цехах) Кримінального кодексу України.