ua en ru

Броварський суд засудив військового до 5 років в'язниці за самоволку і бійку

Броварський суд засудив військового до 5 років в'язниці за самоволку і бійку Фото: суд

Суд врахував, що обвинувачений під час самовільного залишення території військової частини вчинив інші кримінальні правопорушення

Броварський районний суд Київської області засудив військовослужбовця однієї з військових частин ЗСУ, що дислокується у Броварському районі Київської області, до покарання у вигляді 5 років 3 місяців позбавлення волі за вчинення кримінального правопорушення, передбаченого ч. 4 ст. 407 КК України (самовільне залишення військової частини). Про це повідомляє прес-служба військової прокуратури Центрального регіону України.

"Суд врахував, що обвинувачений під час самовільного залишення території військової частини вчинив інші кримінальні правопорушення, зокрема наніс тілесні ушкодження двом чоловікам, за що 17.08.2015 був засуджений Чернігівським районним судом Чернігівської області за вчинені кримінальні правопорушення за ч. 2 ст. 125, ч. 1 ст. 121 КК України", - йдеться в повідомленні.

При винесенні рішення суд врахував думку прокурора військової прокуратури щодо можливості приєднання частково невідбутого покарання за попереднім вироком на підставі ч. 4 ст. 70 КК України і призначив за сукупністю злочинів остаточне покарання у вигляді 5 років 3 місяців позбавлення волі.

Нагадаємо, 10 грудня Київський районний суд Одеси виніс вирок шістьом членам злочинної групи, які за грошову винагороду планували приєднатися до так званих "Донецькій/Луганській народним республікам"