ua en ru

xDirect підтверджує свою надійність і стабільність на ринку форекс

xDirect ще раз підкреслює переваги співпраці з Європейським брокером на форекс.

xDirect ще раз підкреслює переваги співпраці з Європейським брокером на форекс.

В черговий раз підтверджується стара істина - надійність форекс брокерської компанії перевіряється не її величиною, не кількістю клієнтів, не нагородами або отриманим прибутком за минулі роки, а здатність вистояти в критичний період ринку.

Таким критичним подією для валютного ринку форекс стало вчорашнє рішення Швейцарського Національного Банку скасувати верхню межу курсової прив'язки франка до євро, а також знизити ставку за депозитами до -0,75%, відзначають експерти компанії xDirect. Дане рішення стало шокуючою несподіванкою для всіх учасників ринку форекс, спровокувавши рекордний сплеск волатильності через лічені хвилини пара EUR/CHF знизилася на 40%. Це в свою чергу викликало різкий криза ліквідності у валютних парах з франком.

Вже ввечері того ж дня в мережі інтернет з'явилося безліч повідомлень про проблеми, що виникли у багатьох онлайн-брокерів. Зокрема, найбільший в світі форекс-брокер FXCM відзвітував про збитки в розмірі 225 млн. доларів, при цьому власних коштів компанії може виявитися недостатньо для виконання своїх зобов'язань. В такому скрутному становищі опинилися Alpari UK і новозеландський Excel Markets.

Як бачимо, далеко не всі форекс-компанії витримали випробування ринком і вийшли з честю із ситуації. Одним з таких брокерів є xDirect, який вистояв завдяки жорсткій політиці управління ризиками, яка передбачає перекриття клієнтських позицій у контрагентів - постачальників ліквідності. Дана схема роботи запобігає конфлікт інтересів між форекс брокером і клієнтом, тому у компанії xDirect завжди були і будуть кошти для того, щоб повністю розрахуватися зі своїми клієнтами.