Британці показали екстремальний гібридний всюдихід з тканинним кузовом та запасом ходу 7000 км

Британці показали екстремальний гібридний всюдихід з тканинним кузовом та запасом ходу 7000 км Fering Pioneer (Фото: fering.co.uk)

Невелика британська компанія Fering анонсувала гібридний позашляховик Pioneer. У нього гібридна силова установка, панелі кузова з особливо міцної тканини і величезний запас ходу 7000 км на одній заправці.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на Autoсar.

Компанія fering заснована інженером Беном Скоттом-Геддесом, який раніше працював з McLaren і Ferrari. Заявлено, що новий позашляховик Fering Pioneer зможе проїхати до 7000 км на одній заправці. Такий запас ходу стає можливим завдяки гібридній трансмісії, до складу якої входить пара електродвигунів і невеликий трициліндровий біодизельний двигун об'ємом 0,8 літра від Smart.

Паливо знаходиться в декількох баках, розташованих між лонжеронами рами. На дизельний мотор покладена функція генератора для підзарядки батарей. Іншими словами, силова установка машини зроблена по типу послідовного гібрида. За бажанням замовника на машину можуть встановити двигун, що працює на спирті, або бензині.

Британці показали екстремальний гібридний всюдихід з тканинним кузовом та запасом ходу 7000 кмЦікаво, що на машині встановлені тягові акумулятори невеликої ємності, що забезпечують запас ходу в 70-80 км.Pioneer створювався для експлуатації в умовах екстремально високих і низьких температур, тому отримав не літій-іонні, а літій-титанатні акумулятори (LTO), які краще пристосовані для роботи в критичних погодних умовах.

Два електродвигуни Pioneer розвивають сумарний крутний момент в 600 Нм. Всюдихід важить всього 1500 кг. Така мала вага досягається завдяки алюмінієвій рамі з композитними елементами та незвичайному корпусу.

Британці показали екстремальний гібридний всюдихід з тканинним кузовом та запасом ходу 7000 кмУ Fering вирішили зробити кузов з міцної синтетичної тканини. На думку автовиробника, тканина якщо і порветься на бездоріжжі, то її дешевше замінити або полагодити, ніж сталевий елемент кузова.

Мости з редукторами забезпечують дорожній просвіт 800 міліметрів. Всюдихід здатний долати брід глибиною до 1,4 метра. Позашляховик "взутий" у вантажні шини розмірністю 22,5 дюйма. Установка таких коліс, на думку автовиробника, повинна гарантувати команді позашляховика можливість знайти запасне колесо навіть у найвіддаленіших районах земної кулі.

Британці показали екстремальний гібридний всюдихід з тканинним кузовом та запасом ходу 7000 кмСерійне виробництво Fering Pioneer має початися в першій половині 2022 року. Ціна на машину не повинна перевищити 150 000 фунтів стерлінгів.

Нагадаємо, Volkswagen хоче стати найбільшим виробником електромобілів у світі до 2025 року. Volkswagen Group має намір до 2030 року представити близько 70 нових електромобілів.

Також повідомлялося, що Китай закликає всіх виробників електрокарів об'єднатися. Зараз в Піднебесній налічується близько 300 виробників електромобілів.