ua en ru

"Британський" і "південноафриканський" штами COVID виявили ще в 18 країнах, - ВООЗ

"Британський" і "південноафриканський" штами COVID виявили ще в 18 країнах, - ВООЗ Фото: зразки тестів на COVID (Getty Images)

Мутовані штами коронавірусу з Великобританії і ПАР виявили ще в 18 країнах світу. Всього ці мутації вірусу виявлені вже в 121 країні.

У ВООЗ відзначають, що "британський" штам COVID за тиждень підтвердили ще в 10 країнах. В цілому дану мутацію вірусу виявили вже в 80 країнах, розташованих у всіх шести регіонах ВООЗ.

"Південноафриканська" мутація коронавірусу вже виявлена ​​в 41 країні, що на 8 більше, ніж тижнем раніше. Такий штам виявлений в чотирьох регіонах ВООЗ.

Також наголошується, що за тиждень ще в двох країнах зафіксували різновид COVID, яка була раніше виявлена ​​в Бразилії. Такий штам вірусу присутній вже в 10 країнах.

Раніше РБК-Україна писало, що перший випадок зараження новим штамом коронавірусу з ПАР виявили в Іспанії.

Також повідомлялося, що в Євросоюзі рекомендували посилити правила в'їзду в країни блоку через ризик поширення мутованих штамів COVID.

Відзначимо, що в ВООЗ повідомляли, що нові мутації коронавірусу не впливають на тяжкість хвороби. При цьому "британський" коронавірус є більш заразним.