ua en ru

Британська влада будуть намагатися винести уроки з паризьких терактів

Британська влада будуть намагатися винести уроки з паризьких терактів Фото: міністр внутрішніх справ Великобританії Тереза Мей

Глава МВС Великобританії допускає залучення збройні сили за забезпечення безпеки в країні

Великобританія постарається зробити уроки з терактів, здійснених в Парижі в минулу п'ятницю. Про це повідомила в неділю в інтерв'ю британської телерадіомовної корпорації BBC міністр внутрішніх справ Сполученого Королівства Тереза Мей, передає ТАСС.

"Паризька атака показала, що це було скоординоване, запланований напад дуже великого масштабу", - зазначила вона. "Результатом того, що сталося в Парижі, - продовжила глава МВС, - буде вивчення події і з'ясування, чи ми можемо витягти якісь уроки".

Мей допустила, що, при необхідності, до роботи по забезпеченню безпеки у Великобританії, можуть бути притягнуті й збройні сили.

"У місцях, де це необхідно, ведеться підготовча робота для того, щоб допомогу поліції могли надати військові", - пояснила глава внутрішньополітичного відомства.
Глава МВС сьогодні проведе чергове засідання антикризового урядового комітету COBRA, на якому будуть обговорюватися заходи щодо зміцнення національної безпеки Великобританії на тлі паризьких терактів.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах містах. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan.

У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 осіб, ще понад 350 отримали поранення.

Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики терористичного угруповання ІДІЛ.