ua en ru

Британські міністри на знак протесту відмовилися відвідувати Паралімпійські ігри в Сочі

Британські міністри відмовилися відвідувати Паралімпійські ігри в Сочі на знак протесту проти дій Російської Федерації в Криму.

Британські міністри відмовилися відвідувати Паралімпійські ігри в Сочі на знак протесту проти дій Російської Федерації в Криму. Про це повідомляє прес-служба британського уряду.

"Прем'єр-міністр і міністр закордонних справ вирішили, що було б недоречно для міністрів Великобританії відвідувати Паралімпійські ігри в Сочі за нинішніх умов", - йдеться в повідомленні.

Як відзначають в прес-службі, прем'єр-міністр Великобританії Девід Кемерон серйозно стурбований подіями в Україні і має намір розвивати всі напрямки по зниженню напруженості та деескалації цієї дуже небезпечній ситуації.

"Цим вечором він буде говорити з Президентом Обамою, прем'єр-міністром Польщі Туском і Президентом Литви Далею Грібаускайте", - йдеться в повідомленні.

Також наголошується, що раніше сьогодні міністр закордонних справ Великобританії Вільям Хейг вилетів в Київ, щоб зустрітися з новою українською владою.