ua en ru

Британська розвідка вважає РФ причетною до отруєння колишнього шпигуна

Британська розвідка вважає РФ причетною до отруєння колишнього шпигуна Фото: офіс британської розвідки (mi5.gov.uk)

Попередні факти вказують на те, що влада РФ намагалася вбити Сергія Скрипаля

Британська розвідка MI5 вважає владу Російської Федерації причетною до отруєння колишнього шпигуна Сергія Скрипаля та його дочки, передає The Times з посиланням на джерела.

Зокрема, на думку поліції та MI5, попередні факти розслідування отруєння Скрипаля свідчать про організовану державою спробу вбивства. При цьому слідство не виключає версії про спробу скомпрометувати владу РФ і режим Путіна, а також про приватний конфлікт.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Великобританія введе санкції проти Росії, якщо виявить її причетність до отруєння Скрипаля.

"Було б невірним робити висновки до завершення розслідування, але я можу запевнити, що якщо з'являться докази причетності Росії, уряд її величності відповість рішуче і належним чином...Я кажу урядам по всьому світу, що жодна спроба забрати безневинне життя на території Великобританії не уникне санкцій і не залишиться безкарною", - заявив міністр закордонних справ Британії Борис Джонсон

5 березня 2018 року в британському Солсбері Скрипаля екстрено госпіталізували з тяжким отруєнням невідомою речовиною. За повідомленням місцевих ЗМІ, його отруїли разом з 33-річною донькою Юлією. Російська сторона заявила, що не має жодної додаткової інформацією про подію і висловила згоду співпрацювати зі слідством.