ua en ru

У Британії посилюють захист АЕС і аеропортів через загрозу терактів

У Британії посилюють захист АЕС і аеропортів через загрозу терактів Фото: Велика Британія підвищує захист від терактів

Посилення заходів безпеки викликане інформацією про розробку терористами вибухівки, яку можна помістити в електронний пристрій

Влада Великої Британії посилює охорону атомних електростанцій і аеропортів через зростання терористичної загрози. Про це повідомили в урядових службах, передає The Telegraph.

Наголошується, що причиною посилення заходів безпеки стала інформація про розробку терористами вибухівки, яку можна помістити в електронні пристрої та побоювання кібератак на захищені об'єкти.

Голова департаменту енергетики уряду країни Джессі Норман заявив, що ядерні електростанції "повинні бути готові протистояти зростанню кіберзагрози".

У британському уряді побоюються, що хакери, кібертерористи і представники іноземних розвідок можуть використати недосконалості в електронних системах безпеки для того, щоб вчинити атаки на АЕС.

Крім того, влада побоюється нових можливостей терористів з виготовлення бомб, які неможливо виявити за допомогою звичайних заходів безпеки.

Нагадаємо, поліція Лондона не встановила зв'язку загиблого Халіда Масуда, який влаштував теракт на Вестмінстерському мосту, з ІДІЛ або "Аль-Каїдою".