ua en ru

У Британії призначили міністра з профілактики суїцидів

У Британії призначили міністра з профілактики суїцидів Фото: Джекі Дойл-Прайс (eap-uk.org)

Щороку у Великій Британії близько 4 500 людей добровільно йдуть з життя

У середу, 10 жовтня, в уряді Великої Британії на посаду міністра, що опікуватиметься проблемами запобігання суїцидам, призначено Джекі Дойл-Прайса. Про це повідомляє РБК-Україна, посилаючись на ВВС.

"Це рішення було озвучено у Лондоні на міжнародному саміті, присвяченому Дню психічного здоров'я. Прем’єр Великої Британії Тереза Мей наголосила, що ця посада має допомогти подолати стигму щодо такого явища, як самогубство. Щороку у Великій Британії близько 4 500 людей добровільно йдуть з життя. Водночас показники суїциду у країні рік від року знижуються",- йдеться у статті.

Нагадаємо, в Україні набув чинності закон про кримінальну відповідальність за доведення до суїциду. Закон вносить зміни до статті 120 Кримінального кодексу та встановлює, що доведення до самогубства або до спроби суїциду в результаті жорстокого поводження, шантажу, примусу до протиправних дій, систематичного приниження людської гідності, караються обмеженням волі на строк до трьох років або позбавленням волі на той самий строк.

Раніше повідомлялося, що з початку антитерористичної операції на Донбасі майже 600 ветеранів АТО покінчили життя самогубством.