ua en ru

У Британії почали операцію по очищенню місць, пов'язаних з отруєнням Скрипалів

У Британії почали операцію по очищенню місць, пов'язаних з отруєнням Скрипалів Фото: поліція Британії (london.gov.uk)

Британські військовослужбовці почали операцію по очищенню місць у Солсбері

Британські військовослужбовці почали операцію по очищенню місць у Солсбері, які пов'язані з отруєнням екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії. Про це повідомляє Sky News.

Як повідомляється, три військові вантажівки прибули до торгового центру The Maltings, на лавці біля якого Скрипали були виявлені без свідомості. Всього планується провести роботи в дев'яти місцях, які відвідали постраждалі, зокрема, мережевий італійський ресторан Zizi і паб The Bishop's Mill.

Так, операція по знешкодженню території може зайняти кілька місяців. Контролювати хід її виконання буде міністерство охорони навколишнього середовища. Проходити вона буде наступним чином: спочатку будуть зібрані зразки грунту, дерну і бруківки, які потім будуть досліджені, потім буде проведено очищення і повторне тестування, щоб знищити всі сліди нервово-паралітичної речовини, яким, як вважає британська сторона, були отруєні Скрипали.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Організація по забороні хімічної зброї (ОЗХО) підготувала звіт про розслідування отруєння екс-шпигуна Сергія Скрипаля та його доньки Юлії.