ua en ru

У Бразилії стався тюремний бунт, убито 60 осіб

У Бразилії стався тюремний бунт, убито 60 осіб Фото: в бразильському Манаусі стався тюремний бунт

Можуть бути виявлені нові жертви тюремного бунту в Бразилії

У бразильському місті Манаус стався тюремний бунт, в ході якого загинуло щонайменше 60 людей. Про це передає Reuters, посилаючись на співробітника служби безпеки штату Амазонас.

"Щонайменше 60 людей були вбиті під час кривавого тюремного бунту в місті Манаус, в бразильських джунглях Амазонки", - зазначається в повідомленні агентства.

Так, голова служби безпеки штату Амазонас Серхіо Фонтеш заявив, що можуть бути виявлені нові жертви, коли влада отримає більш чітке уявлення про масштаби протистояння між конкуруючими тюремними угрупованнями.

Відзначається, що безлади у виправній установі почалися вдень 1 січня через бійки двох ворогуючих між собою злочинних угруповань. В ході заворушень ув'язнені взяли в заручники 12 тюремних наглядачів, а також кілька ув'язнених, яких відпустили через кілька годин.

На наступний день після початку операції з придушення бунту влаштували заколот здали зброю. Під час самої операції укладені викинули на майданчик в'язниці перед поліцією шість обезголовлених тіл. Зараз встановлюється, чи були це правоохоронці.

Нагадаємо, у бразильському місті Кампіна чоловік увірвався на новорічну вечірку зі зброєю і застрелив щонайменше 11 осіб.