ua en ru

У Бразилії поліцейські стріляли в демонстрантів з церкви

У Бразилії поліцейські стріляли в демонстрантів з церкви Фото: у Бразилії поліція стріляла в демонстрантів, сховавшись в церкві

Демонстранти в Бразилії виступали проти планів влади щодо економії бюджетних коштів

Поліція Ріо-де-Жанейро застосувала сльозогінний газ і гумові кулі для розгону кількох сотень демонстрантів, які виступали проти планів влади щодо економії бюджетних коштів. Про це повідомляє ВВС.

У протесті, як пише видання, в основному, брали участь державні службовці. Вони прийшли до будівлі Національної Асамблеї, де у вівторок, 6 грудня, повинно було початися обговорення скорочень бюджетних витрат.

Під час протесту кілька поліцейських сховалися в одній із старих колоніальних церков міста і звідти стріляли у демонстрантів гумовими кулями.

В результаті зіткнень вісім поліцейських отримали легкі поранення, один із законодавців також постраждав від сльозогінного газу, повідомляють місцеві ЗМІ.

Це вже не перша масова демонстрація біля будівлі бразильського парламенту, однак вона вперше закінчується настільки жорсткими зіткненнями з поліцією.

Влада Бразилії планує скоротити соціальні програми і урізати пенсії, а також підвищити вартість проїзду в громадському транспорті в цілях скорочення бюджетного дефіциту штату Ріо-де-Жанейро. Розмір дефіциту штату вже перевищує 5 млрд доларів.

Нагадаємо, у Бразилії розбився вертоліт, є загиблі.