ua en ru

У Бразилії банди наркоторговців паралізували місто після вбивства свого лідера

У Бразилії банди наркоторговців паралізували місто після вбивства свого лідера Фото: у Бразилії мафія паралізувала ціле місто (twitter.com/newsasia360)

У бразильському місті Манаус (штат Амазонас) банди наркоторговців атакували поліцейські ділянки, банки, громадські будівлі і транспорт, особисті автомобілі жителів. Причиною розгулу вуличної злочинності стало вбивство правоохоронцями одного з лідерів угруповань.

Про це повідомляє The Guardian.

За словами джерела видання, влада міста наказала закрити школи і призупинити роботу громадського транспорту, після того, як вбивство передбачуваного лідера банди наркоторговців призвело до нападів у відповідь злочинних угруповань.

Уряд штату заявив, що в результаті нападів спалені десятки автобусів і легкових автомобілів, пошкоджені безліч громадських будівель і банків. Власники закривають свої магазини, а жителі бояться залишати свої будинки.

Губернатор Вілсон Ліма зажадав ввести в місто Манаус Національну гвардію. Про жертви і постраждалих не повідомляється. Відомо, що поліція заарештувала 29 осіб, яких підозрюють до причетності до цих атак.

За даними видання, ввечері 5 червня в ході поліцейської спецоперації був убитий місцевий наркоторговець Ерік Батіста Коста, відомого як "Дадіньо".