ua en ru

Бойко і Міллер обговорили підготовку до зими і транзит газу

Голова правління ВАТ "Газпром" Олексій Міллер і міністр енергетики і вугільної промисловості України Юрій Бойко сьогодні провели зустріч в центральному офісі газового концерну в Москві. Про це йдеться в повідомленні російської енергетичної компанії. Сторони обговорили хід підготовки до роботи в майбутній осінньо-зимовий період, зокрема, питання забезпечення НАК "Нафтогаз України" безперебійного транзиту газу "Газпрому" в Європу. У зв'язку з цим були проаналізовані темпи заповнення "Нафтогазом" українських підземних сховищ газу (ПСГ).

У червні 2012 р. повідомлялося, що Україна має намір скоротити споживання російського газу в 2012 р. до 27 млрд куб. м. Згідно контрактних зобов'язань української сторони перед "Газпромом" передбачено за підсумками 2012 р. споживання російського газу в Україні повинне скласти не менше 40 млрд куб. м.

Раніше, за неофіциальнним даними, стало відомо, що "Газпром" має намір відновити переговори про зниження ціни газу для України.

Відзначимо, Україна в першому півріччі 2012 р. скоротила транзит газу до Західної Європи на 23,8 - до 43 млрд куб. м. "Газпром" за 7 міс. скоротив постачання газу до Європи через Україну на 23%.