ua en ru

Понад 10 жертв. Деталі смертельної ДТП з маршруткою під Черніговом

Понад 10 жертв. Деталі смертельної ДТП з маршруткою під Черніговом Фото: під Черніговом сталася смертельна ДТП (РБК-Україна)

Внаслідок ДТП під Черніговом вранці 7 грудня загинуло 13 людей, ще сім отримали травми. На трасі рейстовий мікроавтобус "Чернігів-Сосниця" зіткнувся з вантажівкою.

Перші подробиці смертельної ДТП під Черніговом - у матеріалі РБК-Україна нижче.

8 грудня - День жалоби

Як повідомили у Чернігівській ОДА, завтра, 8 грудня, на території області оголошено День жалоби через ранкове ДТП з 13 загиблими.

"У пам’ять про загиблих на території області будуть приспущені державні прапори на будівлях органів державної влади, органів місцевого самоврядування, державних підприємств, установ та організацій. Усім установам і організаціям незалежно від форми власності рекомендовано цього дня скасувати розважальні заходи", - йдеться у повідомленні.

В ОДА розповіли про стан постраждалих

Як повідомили в Чернігівській ОДА, в ранковій ДТП постраждали 20 осіб: 13 загинули, семеро перебувають у лікарнях Чернігова.

Так, 5 постраждалих перебувають у міській лікарні №2, одна людина - в обласній лікарні, та що одна - в обласній дитячій лікарні. Усі травмовані - у важкому стані.

В ОДА створено оперативний штаб, який працює з родичами та постраждалими.

Попередні причини ДТП

Як написав керівник прокуратури Чернігівської області Сергій Василина у Facebook, аварія могла статися через несприятливі погодні умови.

"Один із ймовірних факторів, що могли спричинити аварію - погодні умови. Але вже є питання до стану дорожнього покриття і служб, які повинні обслуговувати дорогу. А також до технічного стану автобуса. Все це, а також інші обставини і причини аварії, будуть досліджені в ході розслідування", - написав він.

Оновлені дані ДСНС

Станом на 11:50 внаслідок ДТП з маршруткою під Черніговом загинуло 13 осіб та травмовано 7 осіб, яких з різними ступенями тяжкості госпіталізовано.

Загалом до ліквідації наслідків аварії та розслідування причин її виникнення залучено 113 осіб та 45 од. техніки.

За фактом ДТП порушено справу

За даними облуправління поліції, за фактом ДТП під Черніговом слідчий відкрив провадження за ч. 3 ст. 286 Кримінального кодексу України (порушення правил безпеки дорожнього руху, що спричинили загибель кількох людей).

Жертв вже 13

За оновленою інформацією рятувальників, внаслідок ДТП під Черніговом попередньо загинуло 13 осіб та 6 людей травмовано.

В ОДА повідомили про 12-ту жертву

"В одну мить обірвалось життя 12-ти людей. Ще 7 травмовано", - написав у Facebook голова Чернігівської облдержадміністрації В'ячеслав Чаус.

За даними місцевих ЗМІ, 11 людей загинули на місці ДТП і ще одна людина у лікарні.

Крім того, за інформацією селищного голови Сосниці Андрія Портного автобус рухався за маршрутом Борзна - Чернігів.

"В районі "Кругу" пасажирів не підбирав. Не виключено, що мешканці нашої громади могли їхати з сіл Задесенський Старостату, інформацію уточнюємо!", - написав він у Facebook.

Рух перекрито

Як повідомили у службі автомобільних доріг у Чернігівській області, через ДТП обмежено рух на дорозі Чернігів-Мена поблизу села Брусилів.

"Транспортні засоби перегородили проїжджу частину, рух обмежено. На момент аварії покриття автомобільної дороги - мокре", - повідомили у відомстві.

Дані поліції

За інформацією облуправління поліції, на місці ДТП під Черніговом ведуться слідчі дії.

"На місці аварії працюють слідчо-оперативна група та криміналістична лабораторія. Встановлюються причини та обставини ДТП", - йдеться у повідомленні поліції.

Поліція також підтвердила кількість жертв аварії.

Понад 10 жертв. Деталі смертельної ДТП з маршруткою під Черніговом

Фото: ДТП під Черніговом (ДСНС)

Дані ДСНС

За даними рятувальників, аварія сталася близько восьмої ранку поблизу села Брусилів на автодорозі Н-27 Чернігів-Грем'яч. Спочатку повідомлялося про 10 жертв і 7 постраждалих, проте пізніше дані оновили. Так, станом на 9:30, внаслідок ДТП попередньо загинуло 11 осіб та 8 осіб травмовано.

"Для деблокації від ДСНС залучено 10 осіб та 3 одиниці техніки", - повідомили у ДСНС.