ua en ru

У Болгарії прикордонники застрелили біженця з Афганістану

У Болгарії прикордонники застрелили біженця з Афганістану Фото: мигранты в ЕС

Група з 40 нелегальних мігрантів намагалася прорватися з Туреччини до Болгарії

На кордоні з Туреччиною болгарські прикордонники застрелили біженця з Афганістану після того, як група 40 нелегальних мігрантів намагалася прорватися в країну, передає агентство dpa.

Повідомляється, що НП зі смертельними наслідками сталася пізно ввечері в четвер, 15 жовтня, на кордоні Болгарії з Туреччиною. Словесна перепалка між прикордонниками та мігрантами переросла в бійку, під час якої болгарська сторона була вимушена застосувати зброю.

За офіційними даними, військовослужбовці намагалися перешкодити групі з приблизно 40 нелегальних мігрантів - молодих чоловіків з Афганістану - прорватися на територію Болгарії. Деякі з біженців, за даними ЗМІ, були озброєні. Проводиться розслідування.

В результаті даного інциденту прем'єр-міністр Болгарії Бойко Борисов достроково залишив саміт глав держав і урядів країн ЄС, що проходив в Брюсселі.

Зазначимо, в рамках саміту, що завершився в ніч на п'ятницю, 16 жовтня, ЄС і Туреччина досягли принципової згоди щодо спільного плану дій, покликану вирішити кризу з біженцями в Європу.