ua en ru

Понад половина американських позичальників, яким було реструктуровано заборгованість за іпотекою, знову не виконують зобов'язань.

Відповідно до спільного звіту Управління контролера грошового обігу Міністерства фінансів США та Управління нагляду за заощадженнями, понад половина американських позичальників, яким було реструктуровано прострочену заборгованість за іпотекою, через дев'ять місяців по реструктуризації знову не виконують своїх зобов'язань. Про це повідомляє Bloomberg.

Показник повторно прострочених позик, реструктурованих у першому кварталі 2009 р., на кінець того р. сягнув 51,5%. Це число, що означає кількість кредитів, сплати за якими прострочено щонайменше на 30 днів, зросте до 57,9%, якщо рахувати американські іпотечні кредити, реструктуровані протягом минулих 12 місяців.

"Реструктуризація явно не працює добре, і це не дивно", - твердить американський фахівець.

Число заставлених в іпотеку жител, платежі за якими прострочено щонайменше на 60 днів, піднеслося до 2,39 млн у четвертому кварталі, що на 13,1% більше, ніж у третьому кварталі, та на 49,6% більше, ніж у той самий час роком раніше.