ua en ru

Більше чверті росіян вважають, що російсько-українська війна може початися в найближчі місяці, - опитування

Більше чверті респондентів (28%) вважають, що російсько-українська війна цілком може початися в найближчі місяці, а 8% заявляють, що вона вже йде.

Більше чверті респондентів (28%) вважають, що російсько-українська війна цілком може початися в найближчі місяці, а 8% заявляють, що вона вже йде. Про це свідчать результати опитування, проведеного Всеросійським центром вивчення громадської думки (ВЦВГД).

При цьому, згідно з результатами опитування, більшість опитаних не вірить у можливість воєнних дій між Росією і Україною: 15% впевнені, що це абсолютно неймовірно, а 44% - вкрай малоймовірно.

Посилення напруженості і помітне погіршення ситуації сьогодні відзначають 72% росіян, - ця частка дещо нижче, ніж півтора місяця тому (78% у червні). Близько чверті респондентів (23%) не бачать ніяких змін, і лише 2% опитаних вважають, що обстановка нормалізується.

Ініціативний всеросійське опитування ВЦВГД проведено 9-10 серпня 2014 р. Опитано 1600 чоловік в 130 населених пунктах в 42 областях, краях і республіках Росії. Статистична похибка не перевищує 3,4%.