ua en ru

Богатирьова: Медична допомога постраждалим у ДТП під Черніговом була надана вчасно

Медична допомога постраждалим у ДТП під Черніговом була надана вчасно. Про це віце-прем'єр-міністр, міністр охорони здоров'я Раїса Богатирьова доповіла прем'єр-міністру Миколі Азарову.

"Медична служба була на місці події через 10 хвилин після отримання сигналу. Всі служби, які були задіяні, спрацювали вчасно, оперативно та максимально професійно", - сказала Богатирьова.

За її словами, аварія під Черніговом, де загинули та отримали травми паломники з Росії, повинна стати для всіх уроком. На думку віце-прем'єр-міністра, є гостра необхідність посилити контроль за станом здоров'я водіїв, які відправляються в рейс. Також практика свідчить, що потрібно обмежити пересування автобусів з людьми у нічну пору, строго контролювати час, проведений за кермом (не більше 12 годин), а також перевіряти наявність змінних водіїв в автобусах далекого сполучення у будь-яку пору доби. Крім того, на думку Богатирьової, пасажири обов'язково повинні мати страхові поліси. Є також необхідність забезпечити дисковий контроль в автобусах, які перевозять велику кількість людей, тобто оснастити ці транспортні засоби так званими чорними ящиками.

Нагадаємо, у ДТП в Чернігівській області загинули 14 осіб, 29 постраждали.