ua en ru

Бойовики за добу близько 20 разів обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за добу близько 20 разів обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: бойовики на Донбасі

У штабі АТО відзначають, що кількість обстрілів позицій сил АТО дещо зменшилась

Бойовики сьогодні, 4 серпня, близько 20 разів обстрілювали позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це йдеться в повідомленні прес-центру АТО в Facebook.

"Загалом, з опівночі і до 18 години найманці близько 20 разів використали озброєння, що за Мінськими угодами має бути відведено від лінії розмежування", - йдеться у повідомленні.

Сьогодні, 4 серпня з опівночі до 18 години кількість обстрілів позицій сил АТО зі сторони незаконних збройних формувань ...

Posted by Прес-центр АТО on 4 августа 2015 г.

Разом з тим, у штабі АТО відзначають, що кількість обстрілів позицій сил АТО дещо зменшилась.

"Сьогодні, 4 серпня з опівночі до 18 години кількість обстрілів позицій сил АТО зі сторони незаконних збройних формувань дещо зменшилась. Проте ворог, незмінно дотримуючись своєї тактики, застосовує заборонене озброєння переважно у темну пору доби", - повідомляють у штабі АТО.

Повідомляється, що основні обстріли позицій сил АТО відбулись на Донецькому напрямку. Зокрема, обстрілювали Новгородське з 120-міліметрових мінометів, також близько 1 по Водяному, по Мар'їнці бойовики били з танків, артилерію 122 калібру застосовували по позиціях сил АТО в селищі Первомайське. У селищі Опитне бойовики двічі били по цивільних будівлях з 120-міліметрових мінометів, зі сторони Ясинуватої по житлових кварталах Авдіївки вела вогонь артилерія 152 калібру.

Зазначається, що на Артемівському напрямку, поблизу селища Ленінське, майже о першій ночі диверсійно розвідувальна група окупантів до 10 чоловік намагалася проникнути вглиб нашої території. У результаті бойового зіткнення з бійцями АТО ворог відступив.

"Вже протягом дня, у світлу пору доби, незаконні бандформування здебільшого з провокативною метою застосовували стрілецьке озброєння. Проте вже о 14.20 і 14.50 найманці вели вогонь з 120-міліметрових мінометів по наших опорних пунктах в районі Новотошківки, що на Луганщині", - повідомляють у штабі.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що бойовики 3 серпня 46 раз обстріляли позиції сил антитерористичної операції (АТО) на Донбасі.