ua en ru

Бойовики за добу 20 разів обстріляли позиції сил АТО, - штаб

Бойовики за добу 20 разів обстріляли позиції сил АТО, - штаб Фото: АТО на Донбасі (mil.gov.ua)

Українські військові відкривали вогонь у відповідь один раз

Російсько-окупаційні війська в п’ятницю, 1 вересня, 20 разів обстрілювали зі стрілецької зброї укріплення українських сил у зоні антитерористичної операції (АТО) на Донбасі. Про це повідомив прес-центр штабу АТО в Facebook.

Зокрема, на Луганському напрямку ворог чотири рази відкривав вогонь у районах населених пунктів Станиця Луганська, Кримське та Жовте.

На Донецькому напрямку бойовики 14 разів обстріляли опорні пункти сил АТО біля Авдіївки, Зайцевого, Майорська та Шахти Бутівка, на Маріупольському напрямку - двічі в районі Водяного.

У штабі повідомили, що сили АТО відкривали вогонь у відповідь лише раз.

За добу втрат серед українських військових немає.

Водночас органи військового управління, війська та сили АТО продовжують вживати заходів із недопущення порушень режиму припинення вогню.

"З метою взаємодії, на опорних пунктах підрозділів військових частин залучається окрема категорія військовослужбовців сил АТО та оперативно-тактичних угруповань", - йдеться в повідомленні.

Керівництво АТО заявляє про готовність української армії адекватно реагувати на усі агресивні дії ворога, які загрожують українським військовим і мирним мешканцям.

ПРЕС-ЦЕНТР АТО ІНФОРМУЄ Учора, 1 вересня, в зоні АТО, російсько-окупаційні війська зі стрілецької зброї 20 разів обстрі...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 1 вересня 2017 р.

Нагадаємо, зі слів заступника голови СММ ОБСЄ в Україні Олександра Хуга, кількість порушень режиму припинення вогню, починаючи з 27 серпня, стала зростати знову після деякого спаду під час "шкільного перемир'я".