ua en ru

Бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт в Афганістані

Бойовики ІДІЛ взяли на себе відповідальність за теракт в Афганістані Фото: бойовики ІДІЛ (youtube.com televisionOrient)

Терористи-смертники здійснили самопідрив біля шиїтської мечеті

Бойовики терористичної організації "Ісламська держава" (ІДІЛ) взяли на себе відповідальність за терористичний акт в столиці Афганістану Мосулі, що стався 29 вересня 2017 року. Про це повідомляє Reuters в Twitter.

"Терористична організація ІДІЛ взяла на себе відповідальність за напад на шиїтську мечеть у столиці Афганістану Кабулі", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, терористи-смертники здійснили самопідрив біля великої мечеті шиїтів, в результаті чого загинули кілька людей.

Так, вибух стався в районі Кала-е Фатехулла, неподалік від мечеті Хусаінья, і стався, коли сили безпеки вели посилений нагляд для запобігання нападів під час Ашури, самого священного свята в релігійному календарі шиїтів.

За словами співробітників служби безпеки, щонайменше двоє нападників були вбиті під час операції, ймовірно, маючи намір потрапити в мечеть.

Наголошується, що, за словами очевидців 8 або 9 осіб були поранені або вбиті. В лікарні потрапили 5 постраждалих під час вибуху.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Кабулі, столиці Афганістану, стався вибух на одній з міських вулиць, від якої загинула щонайменше одна людина.