ua en ru

Бойовики на Донбасі готують масове використання нової забороненої зброї, - СЦКК

Бойовики на Донбасі готують масове використання нової забороненої зброї, - СЦКК Фото: бойовики (twitter.com/dubovoyslavyans)

Бойовики планують використовувати мобільні чотирьохствольні реактивні системи залпового вогню

Бойовики на Донбасі готують масове використання нової забороненої зброї. Про це повідомляє штаб АТО в Facebook, посилаючись на інформацію Спільного центру з контролю і координації (СЦКК).

"Українською стороною СЦКК отримані дані про початок використання бойовиками мобільних чотирьохствольних реактивних систем залпового вогню, розроблених в 2015 році, так званим "Республіканським центром науково-дослідних і дослідно-конструкторських робіт ДНР", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією видання, один з таких виробів було використано бойовиками під час обстрілу населеного пункту і позицій Збройних Сил України в районі Красногорівки 20 липня 2017 року.

Так, враховуючи результати його бойового застосування, цілком ймовірно, що найближчим часом цей вид РСЗВ буде досить часто застосовуватися бойовиками при обстрілі населених пунктів і позицій сил АТО, незважаючи на те, що використання реактивні системи залпового вогню заборонено мінського угодами.

Наголошується, що українська сторона СЦКК передала СММ ОБСЄ наявні фото та відеоматеріали з цього вироби і сподівається, що це допоможе спостерігачів місії краще ідентифікувати невідомі їм типи озброєння на території Донбасу.

Українська сторона СЦКК: НЗФ ОРДО готують до застосування новий вид забороненої зброї. Українською стороною СЦКК отрима...

Опубліковано Прес-центр штабу АТО 24 липня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в Харківській області затримали керованого Російською Федерацією розповсюджувача сепаратистських листівок.