ua en ru

Бойовика, який готував теракти під час президентських виборів, засудили на 13 років

Бойовика, який готував теракти під час президентських виборів, засудили на 13 років СБУ

Бердянський міський районний суд Запорізької області виніс вирок у кримінальному провадженні стосовно бойовика так званої ДНР, керівника терористичної групи, яка готувала захоплення адміністративних будівель та вчинення терактів у Бердянську. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

"У ході досудового розслідування встановлено, що напередодні та в день проведення виборів Президента України група терористів мали вчинити теракти та захопити морський порт і адміністративні будівлі у Бердянську. У разі успішного виконання завдання бойовик - керівник групи мав зайняти місце самопроголошеного «мера» Бердянська", - сказано у повідомленні.

У СБУ повідомляють, зловмисник розповів, що ним керували представники російських спецслужб. Окрім того, росіяни контролювали доставку зброї та вибухівки для терористів.

"Наприкінці травня 2014 року у ході спецоперації в Бердянському районі Запорізької області співробітники СБУ затримали зловмисників та вилучили 73 ящики з озброєнням, доставлені морським шляхом з окупованої території АР Крим. Правоохоронці вилучили одну з найбільших партій зброї: 24 гранатомети РПГ-22, 5 кулеметів РПК, 3 кулемети ПКМ, 88 автоматів АК-74, 920 гранат РГД-5, 25 200 набоїв та різне спорядження" - сказали у СБУ.

Вироком суду злочинця визнано винним за ст. 111 (державна зрада), ст. 258-3 (створення терористичної групи чи терористичної організації), ст. 263 (незаконне поводження зі зброєю, бойовими припасами, або вибуховими речовинами) Кримінального кодексу України та призначено покарання у вигляді тринадцяти років позбавлення волі.

Раніше повідомлялося, що СБУ затримала диверсійну групу, причетну до вибухів у Запоріжжі.