ua en ru

Благодійна акція зірок шоу-бізнесу на підтримку Гаїті принесла понад 57 млн дол.

Благодійна акція, яку провели зірки світового шоу-бізнесу на підтримку населення Гаїті, постраждалого від землетрусу, принесла понад 57 млн дол. "Телемарафон "Надія для Гаїті" встановив нові стандарти суспільного резонансу на заклик по допомогу", - наводить слова президента фонду Entertainment Industry Лізи Полсен Бі-бі-сі.
За даними фонду - організатора акції, внески від приватних осіб, зроблені телефоном, через SMS-повідомлення і по Інтернету, склали 57 млн дол. Ця сума не включає пожертвування від корпорацій і плату за перегляд виступів артистів, виставлених на мережевому ресурсі ITunes.
22 січня 2010 р. багато великих західних телеканалів транслювали телеміст між США, Великобританією і Гаїті, в якому взяли участь такі відомі діячі індустрії розваг, як Джордж Клуні, Бред Пітт, Мадонна, Клінт Іствуд, Дензел Вашингтон, Холлі Беррі, Джулія Робертс, Леонардо ді Капріо, Метт Деймон, Меріл Стріп, Николь Кідман, Том Хенкс і Уїлл Сміт.
Зірки шоу-бізнесу і спорту з перших днів підключилися до надання допомоги населенню Гаїті. Благодійний фонд Бреда Пітта і Анджеліни Джолі серед перших перерахував 1 млн дол. На допомогу постраждалим, Сандра Баллок також пожертвувала 1 млн дол. Мадонна передала в допомогу республіці 250 тис. дол., такий же внесок зробили знаменитий американський велогонщик Ленс Армстронг і американський режисер Тайлер Перрі. Пожертви зробили і найбільші спортивні ліги Америки - внесок Національної футбольної ліги (НФЛ), Національної баскетбольної асоціації (НБА) і Національної хокейної ліги (НХЛ) в сукупності склав 3,5 млн дол.
Нагадаємо, 13 січня 2010 р. на Гаїті сталася серія землетрусів, найсильніший з яких оцінювалося в 7 магнітуд за шкалою Ріхтера. Стихія зруйнувала безліч будівель в столиці республіки Порт-о-Пренсе. Місцева влада не виключає, що з часом проведення рятувальних робіт число загиблих може досягти 200 тис. людей. У братських могилах столиці Гаїті на сьогодні поховано 75 тис. людей. За оцінками влади, 250 тис. людей отримали поранення в результаті природної катастрофи, близько мільйона залишився без даху над головою.
Разом з тим, незважаючи на офіційну заяву влади Гаїті про завершення стадії активного пошуку вцілілих під завалами, повідомлення про виявлення гаїтянців, що вижили, продовжують надходити. Останнім випадком виживання під уламками зруйнованого міста став порятунок 23-річного чоловіка. Всього рятувальникам з різних країн вдалося витягувати з-під завалів понад 130 людей.