ua en ru

Завдяки співпраці ЄС, України і Молдови поліпшується ситуація з безпекою на молдовсько-українському кордоні.

Дані Місії Євросоюзу свідчать, що завдяки посиленню транскордонної співпраці ситуація з безпекою на молдовсько-українському кордоні продовжує поліпшуватися. Про це заявив в.о. глави Місії ЄС із прикордонної допомоги Молдови й України Удо Буркхолдер у ході третьої трибічної зустрічі глав служб безпеки України та Молдови, сказано в спільному прес-релізі Місії і служб безпеки України та Молдови.

"Природно, Місія готова допомагати партнерам, наскільки це можливо", - додав У.Буркхолдер.

"Трибічна взаємодія Місії ЄС, СІБ Республіки Молдова і СБ України є важливим внеском у зміцнення загальноєвропейської безпеки, дозволяє не тільки протистояти погрозам на українсько-молдовському кордоні, але і позитивно впливає на загальний рівень безпеки громадян наших країн", - підкреслив голова Служби безпеки України Валентин Наливайченко.

"Наявність неврегульованого придністровського конфлікту продовжує генерувати ризики і погрози для регіональної безпеки, що передбачає консолідацію спільних зусиль у галузі забезпечення трансграничної безпеки", - підкреслив директор СІБ Молдови Георге Міхай.

Сторони погодилися, що подальша співпраця має сфокусуватися на активному обміні інформацією з метою ідентифікації потенційних погроз і трендів і забезпечення своєчасної протидії виникаючим загрозам безпеці на кордоні.