ua en ru

"Біологічна маска": у Фінляндії створили молекулу, здатну захистити від коронавірусу

"Біологічна маска": у Фінляндії створили молекулу, здатну захистити від коронавірусу Фото: у Фінляндії створили молекулу, здатну захистити від коронавірусу (Віталій Носач, РБК-Україна)

Вчені Гельсінського університету створили молекулу, яка здатна захищати від зараження коронавірусом. "Біологічна маска", що застосовується за допомогою назального спрею, може захистити від COVID на кілька годин.

Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на прес-службу університету Гельсінкі.

"Створена вченими нова молекула TriSb92, згідно з проведеними дослідами, захищає від зараження коронавірусом, принаймні, протягом восьми годин навіть в ситуаціях високого ризику інфікування. На відміну від захисту, що забезпечується вакцинами, ефект від молекули починається відразу після її застосування", - йдеться в повідомленні.

Автор роботи Анна Мякеля заявила, що дослідження спрею з молекулою проводилися на мишах. Ті з них, хто отримував речовину, не хворіли на COVID-19, інші ж - заражалися.

Принцип дії молекули заснований на блокуванні білка на поверхні вірусної частинки.

Дослідження стверджує, що молекула TriSb92 може бути ефективною проти різних штамів коронавірусу. Використовувати молекулу пропонує разом з іншими засобами від COVID.