ua en ru

Без реструктуризації "Укроборонпрому" державна підтримка концерну буде неефективною, - Янукович

В Україні необхідно опрацювати питання реструктуризації підприємств оборонно-промислового комплексу, пому що подальша фінансова підтримка з боку держави для покращення стану підприємств концерну "Укроборонпром" без їх реструктуризації буде неефективною. Про це Президент України Віктор Янукович заявив під час виступу на засіданні Ради національної безпеки і оборони (РНБО), повідомляє прес-служба Президента України.

"Нова структура концерну повинна бути оптимальною для забезпечення потреб Збройних сил у новому озброєнні та посилення позицій України на світовому ринку озброєнь, а державна політика - цілісною і спрямованою на вирішення саме таких завдань, - заявив Янукович.

За його словами, концерну "Укроборонпром" потрібна суттєва допомога в реалізації зовнішньоторговельних контрактів.

Крім того Президент заявив, що вітчизняний ОПК має випускати військову техніку та озброєння сучасного рівня, яке за своїми характеристиками не повинно поступатися світовим аналогам.

"Необхідно не лише створити основу для технічного переоснащення Збройних сил України, а й зберегти та наростити експортний потенціал галузі з акцентом на високотехнологічні та високоточні види озброєння та військової техніки, визначитися з напрямами модернізації ОПК", - додав Янукович.

Глава держави звернув увагу на необхідність розробки ефективних механізмів стимулювання перспективних напрямків наукових досліджень, створення новітніх технологій та продукції подвійного використання як для власних потреб, так і для іноземних замовників, перегляду системи фінансування науки, налагодження міжгалузевого технологічного обміну, підготовки наукових та інженерних кадрів для ОПК.

Читайте також: Янукович: Кабмін має затвердити програму реформування та розвитку ОПК до 31 травня