ua en ru

Заворушення в Єгипті: на вулиці Суеца виведені танки

Заворушення на вулицях єгипетського Суеца, які розігралися в другу річницю революції в Єгипті, змусили керівництво країни вжити найрішучіших заходів - в місто введені урядові війська. Як повідомляє Reuters, про підкріплення попросив начальник місцевої поліції.

Для того, щоб не сіяти серед городян паніку, солдати поширюють по Суеца листівки, з яких випливає, що введення військ - це тимчасова міра, розпочата для забезпечення безпеки населення міста.

Зіткнення між вийшли на вулиці опозиціонерами (прихильниками світського шляху розвитку Єгипту) і силами правопорядку пройшли по всій країні. У Суеці в ході заворушень були вбиті 8 осіб, в тому числі двоє солдатів-строковиків. Всього в ході безладів в країні постраждали 456 осіб.

У спеціальному зверненні до співгромадян у зв'язку з безладами, Президент країни Мохаммед Мурсі підкреслив, що держава "без коливань буде переслідувати злочинців і зраджувати їх у руки правосуддя". Крім того, він закликав єгиптян "поважати принципи революції" і висловлювати свої погляди мирно.

Нагадаємо, що революція в Єгипті сталася взимку 2011 р., коли спровоковані заворушеннями в Тунісі демонстрації політичних активістів призвели до повалення багаторічного правителя Єгипту Хосні Мубарака. У 2012 р. відбулися загальнонаціональні вибори Президента Єгипту. Перемогу на них отримав ісламіст Мурсі. Після приходу до влади політик відсторонив від управління державою військових, взяв курс на посилення своєї влади і ісламізацію суспільства.

Читайте також: У Єгипті в річницю революції спалахнули нові заворушення