ua en ru

У Берліні напали на членів однієї з партій

У Берліні напали на членів однієї з партій Ілюстративне фото (gettyimages.com)

Невідомі напали на членів правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини"

В Берліні напали на членів правопопулістської партії "Альтернатива для Німеччини". Про це повідомляє РБК-Україна з посиланням на DW.

Повідомляється, що група невідомих атакувала політиків пізно увечері в неділю, 10 лютого, коли ті прямували в кіно. Двоє постраждалих отримали легкі травми, від госпіталізації вони відмовилися. В даний час поліція займається пошуком нападників.

Вкрай праві політики з АдГ збиралися подивитися фільм "Хто напише нашу історію" про підпільному архіві Варшавського гетто.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в німецькому Бремені було скоєно напад на депутата від партії "Альтернатива для Німеччини" Франка Магніца. Інцидент стався вдень у понеділок, 7 січня, біля театру на Гетеплатц. Магніц повертався з новорічного прийому, коли на нього напали кілька людей у масках. Депутата побили брусом до втрати свідомості, а після били ногами. Політик був госпіталізований з важкими травмами.

Раніше в Берліні співробітники поліції затримали чоловіка, який намагався вчинити замах на канцлер країни Ангелу Меркель. Інцидент стався на виході з будівлі Бундестагу.

Меркель, яка збиралася їхати до президента Німеччини Франка-Вальтера Штайнмайера, йшла до машини, коли чоловік побіг до неї, але був зупинений службою безпеки. Меркель покинула місце події.