ua en ru

Білий Дім не підтвердив смерть сина і трьох онуків М.Каддафі в результаті авіаударів НАТО

Уряд США "поінформований" про повідомлення про загибель сина і трьох онуків лівійського лідера Муаммара Каддафі, але "не може підтвердити цю інформацію" до того як отримає відповідні докази. Про це повідомив високопоставлений чиновник в адміністрації Президента США Барака Обами, передає РБК з посиланням на CNN.

Коментарів від представників НАТО поки також не надходило.

Тим часом, опозиція Лівії висловила сумніви щодо правдивості інформації про смерть сина М.Каддафі. "Чесно кажучи, ми ніколи не чули про Саїфа Аль-Араба до початку повстання", - заявив заступник голови Національного перехідного ради в Бенгазі Абдул Хафіз Гхога, припустивши, що це "чергова брехня режиму у відчайдушній спробі домогтися співчуття".

Нагадаємо, сьогодні преcc-секретар уряду Лівії Мусса Ібрагім повідомив, що молодший син М.Каддафі - 29-річний Саїф аль-Араб - і троє онуків були вбиті в результаті авіаудару НАТО в Тріполі. У будинку в момент авіанальоту також перебував і М.Каддафі, він не постраждав. За словами М.Ібрагіма, в числі постраждалих опинилися декілька друзів і родичів родини М.Каддафі, вони отримали поранення. За словами М.Ібрагіма, метою атаки було знищення лідера країни.