ua en ru

Білорусь допоможе Україні подолати негативні наслідки кризи, - В.Янукович (повтор).

Президент України Віктор Янукович під час зустрічі з Президентом Білорусі Олександром Лукашенком заявив, що досягнуті домовленості про допомогу з боку Білорусі у вирішенні такого актуального сьогодні для України питання як подолання негативних наслідків кризи, повідомляє офіційний сайт українського Президента.

Серед важливих питань В.Янукович також назвав інтеграцію прикордонних регіонів 2 країн. "Треба лібералізувати митний режим, покращити прикордонну торгівлю", - сказав він. Окрім того, В.Янукович висловив сподівання, що Білорусь буде надійним партнером України у вирішенні питання транзиту до країн Балтії. Україна ж, у свою чергу, сприятиме поліпшенню умов для виходу Білорусі до Чорного моря.

Зі свого боку О.Лукашенко відзначив, що сьогодні було визначено стратегічні напрямки співпраці, які виведуть відносини України та Білорусі на якісно новий рівень. За його словами, йдеться, зокрема, про співпрацю у сферах енергетики, транспорту, транзиту, промислової кооперації, регіональне та прикордонне співробітництво, охорону культурної спадщини. "Сформована широка програма дій, і я впевнений, що реалізація домовленостей зробить суттєвий внесок у зміцнення суверенітету та незалежності наших країн", - сказав О.Лукашенко.