ua en ru

У бельгійської поліції не вистачало ресурсів для запобігання терактів у Брюсселі

У бельгійської поліції не вистачало ресурсів для запобігання терактів у Брюсселі Фото: поліція Бельгії розслідує сотні справ за фактами тероризму

Поліція Бельгії була повністю сфокусована на розслідуванні величезної кількості справ за фактами тероризму

Поліція Бельгії була повністю сфокусована на розслідуванні величезної кількості справ за фактами міжнародного тероризму, тому їй не вистачило кадрових та інфраструктурних ресурсів, щоб не допустити теракти в своїй столиці. Про це заявив представник бельгійський контртерористичних правоохоронних органів, передає Buzz Feed News.

За його словами, практично кожен детектив поліції в країні був сконцентрований на розслідуванні сотень відкритих справ. Зокрема, було відкрито багато справ за фактами вступу громадян Бельгії в ряди ИГИЛ, участі бельгійців радикальних угруповань усередині країни і триваючих розслідуваннях за листопадовим терактів в Парижі, які могли також плануватися в Бельгії і в яких могли брати участь бельгійські громадяни або жителі.

"У нас просто немає людей, щоб стежити за чим-то ще й, чесно кажучи, немає інфраструктури, щоб належним чином розслідувати і моніторити за сотнями підозрюваних у зв'язках з терористами, рівно, як і розслідувати сотні вже відкритих справ", - сказав правоохоронець на умовах анонімності.

Нагадаємо, 22 березня в Брюсселі прогриміла серія вибухів. Два вибухи сталися в залі вильоту аеропорту "Завентем", також бомби вибухнули на станції метро "Маальбек". У результаті вибухів, за офіційними даними, загинула 31 людина і ще близько 250 були поранені.