ua en ru

Бельгія повідомила про 7 затриманих у зв'язку з терактами в Парижі

Бельгія повідомила про 7 затриманих у зв'язку з терактами в Парижі Фото: теракт в Парижі

Двоє терористів, які брали участь у нападах 13 листопада, проживали в Брюсселі

У Бельгії затримали 7 осіб, причетних до скоєння терактів у Парижі 13 листопада, передає AP з посиланням на бельгійського чиновника.

За словами бельгійського чиновника, в країні було затримано сім осіб, пов'язані з терактами у Франції.

Крім того, він повідомив, що двоє з семи нападників, які вчинили теракти в Парижі були французами, які жили в Брюсселі. Він сказав, що один з терористів жив у районі Моленбеек, який вважається координаційним центром релігійного екстремізму і бойовиків в Сирії.

За словами чиновника, пізніше стане відомо, чи будуть тримати під вартою 7 затриманих за підозрою в причетності до терактів.

Нагадаємо, увечері 13 листопада в Парижі відбулася серія терактів у різних районах міста. Спочатку сталися три вибухи біля Stade De France, де проходив матч Франція-Німеччина. Крім того, терористичні атаки сталися в п'яти інших місцях Парижа. Зокрема, терористи захопили і розстріляли заручників у театрі Bataclan. У загальній складності, в результаті нападів загинули 129 чоловік, з них упізнали лише 103 людини. Ще більше 350 чоловік отримали поранення в результаті терактів. Відповідальність за вчинення терактів в Парижі взяли на себе бойовики ИГИЛ.

Раніше повідомлялося, що в Брюсселі поліція заарештувала 5 причетних до терактів у Парижі.