ua en ru

Бельгія погодилася на участь США в розслідуванні терактів у Брюсселі

Бельгія погодилася на участь США в розслідуванні терактів у Брюсселі Фото: Бельгія почала активніше ділитися інформацією з ФБР

Бельгійські чиновники звернулися до колег з США за додатковою допомогою в розслідуванні терактів брюссельських

Правоохоронці Бельгії, розслідують теракти в брюссельському аеропорту і метро, отримають допомогу від колег з США. Про це повідомляє The Wall Street Journal з посиланням на джерела.

Як зазначається видання, ФБР почало своє власне розслідування брюссельських терактів відразу після того, як стало відомо, що при вибухах загинули громадяни США.

За інформацією американських чиновників розповіли WSJ, що в останні дні бюро активізувало свою роботу і це сталося після того, як Бельгія почала активніше ділитися своєю інформацією. Зокрема, зазначається, що бельгійські правоохоронці поділилися з ФБР копіями жорстких дисків з ноутбуків і мобільними телефонами.


Нагадаємо, теракти в Брюсселі відбулися вранці 22 березня в аеропорту "Завентем" і на станції метро Маальбек. Два вибухи сталися в аеропорту в залі вильотів біля стійки American Airlines, а пізніше ще один вибух прогримів на станції метро біля інститутів Євросоюзу.

В результаті вибухів загинули 35 осіб, включаючи підірвали себе терористів-смертників.