ua en ru

У Білорусі оштрафували трьох журналістів

У Білорусі оштрафували трьох журналістів Фото: мікрофон (freepik.com)

Суд Жовтневого району Мінська оштрафував двох журналістів телеканалу "Белсат" за "незаконне виготовлення та розповсюдження продукції ЗМІ". Ще одну журналістку проекту Reform.by звинуватили в участі в несанкціонованому масовому заході.

Про це повідомляє Naviny.by.

Як повідомляється, знімальну групу "Белсат" затримали під час висвітлення жіночого маршу 12 вересня в Мінську, посадили в мікроавтобус і відвезли в УВС Жовтневого району. У них також вилучили обладнання.

Після цього, журналістів телеканалу "Белсат" Катерину Андрєєву і Максима Калитовського оштрафували на 1350 білоруських рублів (14 860 грн). На них склали протоколи за ст. 23.4 КоАП (непокора міліції), однак суд відправив їх на доопрацювання.

Крім того, на 270 рублів оштрафована журналістка проекту Reform.by Ірина Купцевич. За інформацією "БАЖ", вранці їй подзвонив дільничний і попросив прийти ознайомитися з матеріалами перевірки у справі, суть якої він назвати по телефону відмовився. Коли Купцевич прийшла, її затримали за ст. 23.34 КоАП.

Нагадаємо, раніше у Білорусі суд Московського району Мінська оштрафував сім студенток за участь в акції солідарності з затриманими представниками Координаційної ради.

Також в Білорусі склали понад 200 адміністративних протоколів на дітей, звинувативши їх в участі в масових заворушеннях.