ua en ru

У Білорусі на кордоні з Україною з бійкою затриманий невідомий

У Білорусі на кордоні з Україною з бійкою затриманий невідомий Фото: білоруський прикордонник (gpk.gov.by)

Порушник кордону заявив, що він громадянин України

У Білорусі на кордоні з Україною з вчиненням опору затриманий невідомий, який назвався громадянином України. Про це повідомляє прес-служба Державного прикордонного комітету Білорусі в Facebook.

"Вранці 13 вересня 2017 року мозирські прикордонники в ході моніторингу ділянки відповідальності на напрямку Дзержинськ - Обсич в 50 метрах від кордону з Україною виявили невідомого чоловіка", - йдеться в повідомленні.

Згідно з інформацією прес-служби, побачивши прикордонний наряд, чоловік спробував втекти на суміжну територію, але, в ході переслідування був затриманий в безпосередній близькості від кордону.

Так, при затриманні правоохоронці були змушені застосувати фізичну силу і спецзасоби, оскільки чоловік чинив активний опір. Як з'ясувалося, ним виявився, зі слів, громадянин України без документів. Про даний інцидент у встановленому порядку повідомили українську сторону.

В даний час чоловік доставлено на прикордонну заставу для розгляду, стосовно нього розпочато адміністративний процес за статтями 23.29 і 23.4 КпАП Республіки Білорусь за умисне незаконне перетинання держкордону і непокору законному розпорядженню або вимозі посадової особи при виконанні ним службових повноважень.

Відзначається, що йому загрожує адміністративний арешт і депортація із забороною в'їзду в Білорусь строком до 5 років.

Порушник кордону з України при затриманні чинив опір прикордонникам Вранці 13 вересня мозырские прикордонник...

Опубліковано Державний прикордонний комітет Білорусі 13 вересня 2017 р.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в рамках розслідування кримінального провадження за фактом перетину українського кордону екс-головою Одеської обласної держадміністрації Михайлом Саакашвілі слідчі додали правову кваліфікацію за частиною 3 статті 296 Кримінального кодексу України (хуліганство).