ua en ru

На базі відпочинку в Коблевому сталося масове отруєння дітей

На базі відпочинку в Коблевому сталося масове отруєння дітей Фото: постраждалих дітей госпіталізували ("112 Україна")

У зв'язку з отруєнням до лікарні направили 18 дітей

На базі відпочинку "Вінниця" у Коблевому Миколаївської області сталося масове отруєння дітей з київського танцювального колективу Dance Family. Про це йдеться в повідомленні Державної служби України з питань безпеки харчових продуктів та захисту споживачів.

Повідомляється, що 8-9 серпня 2017 року до інфекційного відділення Березанської лікарні з гострим гастроентероколіт та харчової токсикоинфекцией відразу госпіталізували 15 підлітків. За результатами медичного огляду, захворювання виявили ще у 3 дітей та направили їх до лікарні. Також повідомляється, що члени танцювального колективу отруїлися після обіду та вечері в їдальні бази відпочинку "Вінниця".

Станом на 9 серпня на базі відпочинку знаходилися близько 350 осіб. База не отримувала документів, які дають право на оздоровлення та відпочинок дітей. За результатами опитування, факти захворювання серед інших відпочиваючих не зареєстровані. Позапланові перевірки кафе та їдальні тривають.

Нагадаємо, раніше повідомлялося, що в одному з дитсадків Донецької області отруїлися 6 дітей. Їх госпіталізували в інфекційний відділ міської лікарні Добропілля.