ua en ru

"Батьківщина" виступає проти продажу сільськогосподарської землі, - Тимошенко

"Батьківщина" відстоює збереження пільгової системи оподаткування та дотації для селян і виступає категорично проти продажу сільськогосподарської землі та намірів уряду позбавити аграріїв державної підтримки. Про це сьогодні наголосила лідер фракції Юлія Тимошенко, виступаючи перед представниками профспілкових організацій.

"Ми не допустимо скасування правильної системи оподаткування аграріїв і зробимо все для того, щоб сільськогосподарська земля належала селянам, щоб вони мали гроші обробляти цю землю", - пообіцяла вона.

Тимошенко засудила наміри влади щодо зняття з аграріїв усіх пільгових систем оподаткування, бо "це зруйнує аграрну сферу та створить умови для тіньової приватизації сільськогосподарської землі кількома олігархічними групами".

"Це йде підготовка до приватизації, продажу сільськогосподарської землі. Адже перше, що робиться, - банкрутують аграрії, їх виганяють з землі, бо немає ресурсів для того, щоб землю обробляти, а земля тоді практично залишається тим, хто прийде з мільярдами, які у вас і забрали. Цей трюк країна проходила з "великою приватизацією", - заявила нардеп.

Голова фракції також зазначила, що "Батьківщина" категорично проти продажу сільськогосподарської землі та виступає за продовження мораторію на її продаж.

Тимошенко не виключає, що в майбутньому селяни зможуть продавати земельні паї, але лише державі за ринковою ціною та через потужний державний Земельний банк.

"Держава потім зробить правильну політику щодо використання сільськогосподарської землі. Сільськогосподарська земля при правильній системі її обробки і при правильній системі фінансування може й Україну та інші країни прогодувати", - вважає лідер "Батьківщини".