ua en ru

"Батьківщина" об’єднається з профспілками для вирішення соціально-економічних проблем

"Батьківщина" об'єднує зусилля з профспілками заради вирішення соціально-економічних проблем у країні. Про це сьогодні лідер партії Юлія Тимошенко наголосила під час свого виступу перед представниками профспілок, які зібралися для захисту своїх прав на мітинг перед Верховною Радою України.

"Ми готові тиснути на уряд разом з вами, тому що сьогодні не вирішується жодна проблема, яка стосується людей. І це призводить до того, що ми практично втрачаємо націю, бо з країни виїжджають фахівці, а доведені до зубожіння люди практично гинуть через відсутність грошей на ліки та нормальні продукти харчування", - зазначила вона.

Тимошенко уточнила, що "Батьківщина" розробила законопроекти, ухвалення яких зможе полегшити важке фінансове становище людей, збіднілих через непрофесійні дії уряду.

Зокрема, йдеться про ухвалення парламентом пакету законопроектів, які дозволять зменшити тарифи на послуги ЖКГ, скасувати оподаткування пенсій і провести індексацію зарплат і пенсій.

"У нас була зустріч з профспілками, керівництвом Ради щодо ухвалення цих законопроектів", - повідомила лідер фракції.

Окрім цього, політик звернулася до учасників "фінансового майдану", які наполягають на поверненні банківських депозитів.

"Заощадження повинні бути поновлені і вони мають бути повернені людям", - наголосила Тимошенко.

Нардеп також уточнила, що за наполяганням "Батьківщини" законопроект, який має вирішити цю проблему (№1558-1), буде розглянутий парламентом на вечірньому засіданні.

"У нас сьогодні шість законопроектів, які ми зараз хочемо примусити Верховну Раду і уряд провести: №1558-1, індексація пенсій і заробітних плат, скасування податку з пенсій, зниження тарифів за рахунок того, що звідти буде прибрана корупція", - пояснила лідер фракції.

Тимошенко запевнила, що разом з людьми, відчуваючи їх підтримку, "Батьківщина" буде вирішувати складні завдання та завжди захищатиме людей.

Нагадаємо, під Верховною Радою України вже третій день мітингують представники профспілок, які не задоволені соціально-економічною ситуацією в країні, та вимагають ухвалення законопроектів щодо індексації зарплат та пенсій, зменшення тарифного тягаря і скасування податку на пенсії.